Kdy může solná jeskyně opravdu pomoci

02.03.2017 09:37

Kdy může solná jeskyně opravdu pomoci

Mikroklima v solné jeskyni opravdu připomíná klima přímořské oblasti. „Bylo prokázáno, že minerální látky a stopové prvky se v solných jeskyních uvolňují mnohem intenzivněji než ve volné přírodě. Proto v průběhu 45minutového pobytu vdechnete množství odpovídající třídennímu pobytu u moře,“ říká dermatoložka prim. MUDr. Hana Zelenková, Ph.D a dodává, že v jeskyních vybudovaných ze soli z Mrtvého moře byly zaznamenány vynikající výsledky při výskytu kožních onemocnění – alergie, psoriáza, atopický ekzém a jiné. Stejně blahodárný efekt byl zjištěn při neurózách a psychickém stresu, vyčerpanosti, depresích, nemocech krevního oběhu, ischemii a vysokém krevním tlaku.

Solný generátor je přístroj velký asi jako mikrovlnná trouba, do kterého se dá certifikovaná přírodní kamenná sůl. Následně je elektromagnetem nadrcena a jako suchý aerosol je pouštěná do potrubí v místnosti, kam se dostane pomocí ventilátoru. Jedná se o solný prášek jemnější než mouka, který místností poletuje a může tvořit zdání mlhy. Dýcháte jej a pokud budete obnažení, přijmete jej i celým povrchem těla. Bez generátoru je koncentrace suchého solného aerosolu nižší a je to právě suchý aerosol, který pomáhá jako prevence a alternativní léčba různých chorob, zejména dýchacího ústrojí.

Solné panely ovšem i bez generátoru prohřívá teplo ze světla, tím se ze soli uvolňuje příznivý objem minerálů a stopových prvků (např. jód, bróm, draslík, hořčík, vápník, železo, selen), které sůl obsahuje.

My solný generátor máme.